Марк Кубан: «SEC США може робити помилки в регулюванні»

Марк Кубан

Власник баскетбольного клубу “Даллас Маверікс” Марк Кубан розкритикував Комісію з цінних паперів та бірж США (SEC) за неправильний підхід до регулювання криптовалютної індустрії.

Зірка шоу Shark Tank Марк Кубан (Mark Cuban) прокоментував нещодавні позови SEC проти криптовалютних бірж Coinbase та Binance. На думку мільярдера, відомство вважає за краще судитися, а не регулювати. Тому він закликав SEC визнати той факт, що криптовалюти — це ще одна технологія, яка досягне успіху або зазнає невдачі лише залежно від своїх переваг.

SEC обрала неправильний шлях для регулювання галузі. Регулятор теж схильний робити помилки, і в такому випадку він обрав неправильний курс», – сказав Кубан.

У той час як багато учасників криптовалютного сектора вимагають, щоб SEC надала чіткі правила, які повинні дотримуватися галузевими компаніями, голова SEC Гері Генслер (Gary Gensler) неодноразово заявляв, що чинних законів цілком достатньо для регулювання криптовалют. Потрібно просто прийти до відомства та зареєструватися, сказав Генслер. Кубан вважав його заяву зарозумілою, засумнівавшись, що чинні нормативні рамки здатні охопити всю криптовалютну галузь.

Мільярдер додав, що якби SEC застосувала підхід, який використовується в Японії, американські інвестори не втратили б гроші, маючи на увазі крах криптобіржі FTX. Встановивши чіткі правила щодо поділу коштів клієнтів та бірж, а також вимоги до гаманців, подібні втрати б не виникли.

«У Японії ясно дали зрозуміти, що FTX – це проблема не криптовалют, а шахрайства. Найкращий спосіб запобігти шахрайству з криптовалютами — опрацювати правила захисту інвесторів та запровадити обов’язкову реєстрацію. Будь-яка незареєстрована компанія де-факто порушує правила, тому має бути закрита», — міркує мільярдер.

Раніше Кубан сказав, що фіаско FTX нагадує крах звичайного банку, оскільки це пов’язано з порушенням стандартних фінансових правил, які застосовуються до банківського бізнесу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *