У Цзінані цифровий юань почали приймати для оплати проїзду автобусом

юань

Жителі китайського міста Цзінань тепер можуть сплатити за проїзд в автобусах цифровими юанями за допомогою сканування коду. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Цзінань – столиця провінції Шаньдун на сході Китаю, з населенням понад 9,2 млн людей. Раніше пілотний проєкт було запроваджено на двох автобусних маршрутах міста – B52 та BRT5. Після успіху пілота Цзінань вирішив запровадити варіанти оплати цифровими юанями у всій своїй автобусній мережі.

Влада Цзинаня оголосила, що пасажири можуть отримувати знижки, якщо вони платять за проїзд в автобусах за допомогою цифрової валюти. У поїздках, де оплата становить 2 юані (близько $0,28) або менше, пасажири повинні будуть заплатити менше ніж $0,01, якщо вони використовують CBDC.

Нещодавно влада китайського міста Ціндао запустила пілотну версію NFC-додатка для оплати проїзду в громадському транспорті в цифровому юані. Функціональність програми підтримує платежі як офлайн.

Раніше Китайське міністерство індустрії та інформаційних технологій (MIIT) представило національний стандарт технології блокчейну, який має допомогти у розвитку індустрії в країні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *