Навіть з надмірною вагою Мелісса виглядає природньо на фото.
Американська акторка, гумористка та сценаристка Мелісса Енн Маккарті відзначає 55-річчя 26 серпня. Завдяки своїй харизмі, теплій посмішці та вражаючій акторській грі вона врятувала від провалу чимало кінострічок. Серед її найпопулярніших робіт — «Піймай шахрайку, якщо зможеш», «Дівчата Гілмор», «Копи у спідницях», «Шпигунка» та «Леді Бос». Незважаючи на зайві кілограми, Мелісса впевнено почувається перед об’єктивом, тому не акцентує на цьому уваги. Проте останнім часом вона більше уваги приділяє фізичній формі.
Артистка не раз зізнавалася, що обожнює смажну їжу і не обмежує себе у цьому задоволенні. Однією з кулінарних улюбленців у її сім’ї, яку вони готують як для виїзду на природу, так і для урочистих подій (наприклад, Нового року) є булочки з фрикадельками. Мелісса підкреслила, що цю страву можна спільно готувати з дітьми чи друзями, що додасть відпочинку різноманітності та особливого настрою. До того ж, процес приготування простий і не віднімає багато часу. Спробуємо і ми!
Булочки з фрикадельками
Фрикадельки можна використати готові.
Необхідні інгредієнти:
Для фрикадельок:
- яловичий фарш – 450 г
- свинячий фарш – 450 г
- часниковий порошок – 3,5 ч.л.
- цибулевий порошок – 3 ч.л.
- італійські приправи – 2,5 ч.л.
- сіль – 2 ч.л.
- чорний перець – 3/4 ч.л.
- яйця – 2 шт.
- пармезан – 100 г
- сухарі для панірування – 1 склянка
- вода – 3/4 склянки
Для соусу:
- оливкова олія – 1/3 склянки
- часник – 8 зубчиків
- червоний перець – 1/2 ч.л.
- томатна паста з базиліком – 2 банки
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 1/2 ч.л.
- італійські трави – 1,5 ч.л.
- свіжий базилік – 1/2 склянки
Для бутербродів:
- булочки – 8 шт.
- нарізаний сир – 225 г
- пармезан – 300 г
- свіжий базилік
Приготування:
Підготуйте велику ємність і поєднайте в ній обидва види м’яса, додавши часниковий та цибулевий порошок, італійські трави, перець, сіль, яйця, сир і сухарі. Влийте воду та ретельно вимісіть масу до однорідності. Консистенція має бути м’якою, але тримати форму.
Сформуйте з фаршу невеликі кульки та розташуйте їх на деці, вкритій пергаментом. Запікайте у духовці, розігрітій до 220°C, протягом 20 хвилин. Поки фрикадельки готуються, приготуйте соус маринара!
У розігріту олію додайте подрібнений часник і обсмажте до золотистого кольору, потім покладіть червоний перець, томатну пасту, сіль, цукор і спеції. Томіть на повільному вогні 15 хвилин, періодично перемішуючи. Додайте базилік і готуйте ще 5 хвилин. Заправте за смаком.
Готові фрикадельки перекладіть у соус і обволочіть їх у ньому. Зберіть бутерброди: розріжте булочки, покладіть у кожну по 5 фрикадельок (або за розміром), полийте соусом та присипте сиром. Викладіть на деко та запекайте до розтоплення сиру. Подавайте гарячими.
Рекомендації від Інформатора: фрикадельки можна приготувати з птичатини для ніжнішого смаку. Замість томатної пасти підійдуть свіжі подрібнені помідори. Додавання свіжої петрушки чи іншої зеленої присипки посилить аромат. Булочки з кунжутом нададуть страві додаткового запаху.