Значна частина товарів суттєво збільшилася в ціні порівняно з п’ятницею.
На початку тижня вартість більшості овочів в Україні зросла, особливо на деякі види. Найбільше за вихідні на “Столичному ринку” у відсотковому співвідношенні піднялися в ціні баклажани – з 35 до 55 гривень за кілограм, згідно з інформацією на сайті ринку.
На 18 гривень з п’ятниці зросла вартість одеських огірків, до 90 грн/кг. А огірки з Рівненщини за тиждень додали 30 гривень, досягнувши 95 грн/кг.
Серед помідорів найбільше подорожчали рожеві томати – з 60 грн/кг до 75 грн/кг. На п’ять гривень зросла вартість червоних помідорів, до 40 грн/кг. Жовті томати зараз коштують 70 грн/кг – це також на п’ять гривень більше, ніж минулої п’ятниці.
Перець Білозірка став дорожчим з 33 грн/кг до 45 грн/кг. Також на 12 гривень збільшилася вартість кабачків, однак їх і продавали за вищою ціною – по 43 грн/кг. Отже, нова ціна становить 55 гривень за кілограм.
Серед капусти подешевшала цвітна – з 50 грн/кг до 45 грн/кг та броколі – з 55 грн/кг до 50 грн/кг. А ось решта капусти стала дорожчою: білокачанна – з 10 до 11 грн/кг, синя – з 22 до 27 грн/кг та пекінська – з 30 до 33 грн/кг.
Також на гривню зросла вартість моркви, до 11 грн/кг. Те ж саме відноситься і до картоплі – зараз нею торгують по 12 грн/кг. Слід зазначити, що ціни на картоплю знижувалися протягом тижня і зараз повернулися на рівень минулого понеділка.
У фруктовому сегменті більшість позицій, на відміну від овочів, зменшилися в ціні. Знизилася вартість груш – з 50 до 45 грн/кг, персиків – з 70 до 60 грн/кг та слив – з 25 до 22 грн/кг.
У ягідному сегменті остаточно “заявила” про закінчення сезону лохина. За колишньої ціни в 350 гривень за кілограм у п’ятницю, після вихідних її продавали вже за 850 гривень. Ще на початку жовтня ягода коштувала 220 грн/кг.