Зірка Кріпосної показав бульбяні галки – білоруський сніданок Олексія Яровенка

Рецепт

Ці картопляні кульки зовні нагадують українські вареники.

На 23 серпня припадає 38-ма річниця народження українського актора театру й кіно Олексія Яровенка. Він народився й отримав освіту в Білорусі, але проживає в Україні вже більше десяти років. Популярність Олексій здобув після головної ролі у фільмі “Сила любові”, а утвердився як актор завдяки участі у серіалах “Кріпосна”, “Жіночий лікар” та “Черговий лікар”. 

Олексій Яровенко — різнобічна та цікава персона. Окрім акторства він грає у власному гурті, виконуючи джазові та блюзові композиції. Актор не раз підкреслював, що Україна стала для нього рідною країною. Адже саме тут він зустрів своє кохання й у цій державі народилися двоє його дітей. Проте про своє коріння чоловік не забуває. Йому подобаються страви білоруської кухні.

Саме тому разом із акторкою Ольгою Сумською (яка 22 серпня відзначила 59 років) він приготував бульбяні галки. Вони дуже нагадують українські галушки, але вміщають начинку та виготовляються з борошняної суміші. Запропонуємо вам приготувати цю цікаву страву за рецептом відомого актора.

Бульбяні галки від Олексія Яровенко

Білоруські галки схожі на українські галушки

Білоруські галки схожі на українські галушки

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • картопля – 1 кг
  • пшеничне борошно – 2/3 склянки
  • житнє або гречане борошно – 1/3 склянки
  • сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • копчений бекон – 100 г
  • рослинна олія або сало – 2 ст. л.

Для випічки:

  • рослинна олія або сало – 2 ст. л.
  • сметана – 2 ст. л.

Для подачі:

  • подрібнений кріп – 1 ст. л.
  • подрібнена петрушка – 1 ст. л.
  • сметана

Як готувати:

Вимийте й очистіть картоплю, натріть на дрібній тертці та видаліть зайву вологу. Додайте до картопляної маси борошно й сіль, ретельно перемішайте. Утворіть однорідне тісто. Зліпіть із нього невеличкі кульки.

Кожну кульку розплесніть та покладіть у середину шматочок бекону. Потім знову сформуйте кульки. Поставьте на вогонь посудину з водою й доведіть до кипіння. Після закипання вкладіть галки та варіть 3-4 хвилини. Вийміть та перекладіть на сковороду. Підсмажте з олією до легкого рум’янця.

Перекладіть галки в форму для запікання, збризніть олією або свинячим жиром та змастіть сметаною. Поставьте у попередньо розігріту до 200°C духовку на 10 хвилин. Подавайте гарячі галки зі сметаною та рубленою зеленню.

Поради від Інформатора: начинку для бульбяних галок можна змінювати. Ідеально підійдуть гриби, м’ясо, цибулева засмажка чи шкварки. Замість рослинної олії берите вершкове масло — воно надасть галкам додатковий аромат.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *