Кондитерів хотіли налякати кабачками, але ті подали овоч до чаю – рецепт

Пиріг

Створити делікатний десерт просто та швидко.

Кабачок – багатофункціональний та надкорисливий овоч, що містить значну кількість клітковини, вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Він сприяє доброму травленню, підтримує функціонування серця та судин, укріплює імунітет та кісткову систему. Також це малокалорійний продукт, оскільки майже на 95% утворений водою. Незважаючи на такі позитивні властивості, цей овоч залишається недостатньо оціненим.

Час урожаю кабачків є довгим, їм можна насолоджуватися практично все літо. Існують незліченні методи обробки цього поживного овоча. Зокрема, його можна обсмажувати, запікати, додавати в супи й тушковані страви, пасти та омлети, готувати з нього оладки, вафлі, консервувати на холодну пору або використовувати для пічок.

Саме пічений варіант виглядає особливо привабливо. Оскільки пічко з кабачка виходить дуже ніжною та сочною, їхній смак майже не помітний. Також вони чудово комбінуються з горіхами та сушеними фруктами. Тож приготуємо надзвичайно пахучий пиріг із кабачком та фісташкою.

Пиріг із кабачком, фісташкою та лаймом

Набридли кабачки? Їх можна перетворити у неймовірно смачний десерт 1

Неймовірна комбінація кабачка та фісташки.

Вам буде потрібно:

Для основи:

  • кабачки – 200 г
  • оливкова олія – 200 мл
  • очищені фісташки – 100 г
  • тростинний цукор – 200 г
  • борошно – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • грецький йогурт – 75 г
  • екстракт ванілі – 1 ч.л.
  • цедра й сік з 2 лаймів

Для масляної глазурі:

  • вершкове масло – 70 г
  • цукрова пудра – 150 г
  • подрібнені фісташки – 50 г
  • цедра й сік 1 лайма

Метод приготування:

Попередньо нагрійте духову шафу до 180°C, підготуйте форму для випікання, виклавши її папером для випічки та змастивши маслом. У блендері подрібніть ядра фісташки, але не надто сильно. Пересипте горіхи у велику миску, додайте до них тростинний цукор, борошно й цедру лайма. Перемішайте суміш.

Додайте оливкову олію, яйця, йогурт, екстракт ванілі та лаймовий сік до одержаної маси. Натерті на великій тертці кабачки відтисніть і також перекладіть у миску з іншими компонентами. Змішайте до рівномірної консистенції.

Викладіть приготоване тісто у підготовлену форму та поставте випікатись на 1 год 15 хв. Готовність визначайте дерев’яною шпажкою. При пробиванні вона має виходити з центру пирога сухою. Залиште стигнути, а тим часом зробіть крем.

Збийте м’яке вершкове масло з цукровою пудрою, потім введіть цедру лайма та його сік поступово, щоб не розшарувало масло. Коли пиріг охолоне, рівномірно нанесіть глазур зверху та декоруйте меленою фісташкою. Смакуйте!

Рекомендації від Інформатора: якщо вам не до вподоби присмак лайма, йому можна знайти альтернативу в апельсині, тоді пиріг вийде солодкішим. Додатково можна ввести сушені фрукти (курагу чи изюм), а замість масляного крему прикрасити десерт меренгою. Це зробить випічку легшою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *