Секрет у додаванні гострого перцю та ще кількох інгредієнтів.
Українська акторка Наталя Бабенко 9 серпня святкує 31-й день народження. Вона відома за ролями у серіалах “Таємниці”, “Зречення” та “Дзвонар”, а ще фільмі “Пульс”. Талант, відкритість і харизма зробили акторку улюбленицею аудиторії. Наталія часто розповідає про родину та роль батьків у становленні її, як особистості. Вони підтримували її всьому, навіть у хобі, яких було безліч. Серед інших і кулінарія.
Вона любить готувати пасту та запікати м’ясо. А ось шакшуку завжди готує тільки по рецепту батька. За словами Бабенко, ця страва має палестинське коріння. І вона відрізняється від звичної нам. Секрет у додаванні гострого перцю та ще кількох інгредієнтів. Тож давайте приготуємо цю страву “з ноткою родинного тепла” від відомої української акторки.
Шакшука від Наталії Бабенко
Виходить смачно і поживно
Вам знадобиться:
- томати – 6 шт.
- гострий перець – 2 шт.
- болгарський перець – 2 шт.
- часник – 1 зубчик
- яйця – 8-10 шт.
- петрушка – 2 гілочки
- базилік – 2 гілочки
- сіль та перець
- олія соняшникова
Як готувати:
Приготування починаєте з овочів. Перець очищаєте від насіння та нарізаєте на невеликі кубики. Помідори заливаєте кип’ятком та лишаєте на 5-10 хвилин. Потім опускаєте їх у холодну воду, щоб відійшла шкірка. Очищаєте і теж нарізаєте на кубики. Наступний крок – подрібніть часник, перець чилі та зелень.
Поставте на вогонь пательню та змастіть олією, як нагріється – викладайте на неї нарізані помідори та перець. Поки вони обсмажуються, збиваєте виделкою у мисці яйця і відправляєте їх до овочів. Перемішуєте і доводите до готовності. Додаєте часник та перець.
Викладаєте на тарілку та посипаєте зеленню. Можна смакувати!
Поради від Інформатора: покращити смак шакшуки можна додавши до неї м’який сир (фета, моцарела або брі). Також можна додати цибулю, баклажани та більше спецій (зіра, кумин, куркума). Яйця можна не збивати, а просто додати до овочів. Тоді смак вийде іншим.