В Україні знизилася вартість “борщового набору”

Відзначається, що вартість винограду продовжує падати вже п’ятий тиждень безперервно.

03_5061_borsh_0.jpg (61.32 Kb)

Вартість овочів із так званого “борщового набору” в Україні продемонструвала тенденцію до зниження. Зокрема, минулого тижня спостерігалося падіння оптових цін на картоплю.

Експерти проєкту EastFruit повідомили, що ціна на цей популярний овоч зменшилася з 12-16 до 11-15 гривень за кілограм. Паралельно здешевшала морква – з 10-13 до 8-12 грн/кг.

Одночасно нижній поріг цін на огірки зріс з 25 до 30 гривень, а верхня межа вартості перцю збільшилася з 60 до 70 грн. Томати ж реалізовувалися за нижчими цінами порівняно з попереднім тижнем – з 15-38 до 10-35 грн/кг.

Продовжили зростати показники для квітнястої капусти: нижній ценовий рівень підвищився з 28 до 40 грн, а на пекінську – з 25-65 до 35-70 грн/кг. Броколі також подорожчала – з 40-65 до 55-70 грн/кг.

Ціна на цукрову кукурудзу впала нижче 10 гривень за качан.

Серед зелених культур вартість кропу знизилася зі 100-200 до 80-150 грн/кг, проте салат став дорожчим – з 30-75 до 40-85 грн/кг.

У фруктовому асортименті спостерігаються різнорівневі зміни. Малина продовжує знижуватися в ціні – верхня межа впала з 270 до 200 грн, тоді як лохина подорожчала з 170-240 до 200-280 грн. Нектарини подешевшали з 70-100 до 60-95 грн/кг. Кавун, навпаки, почав коштувати більше – верхній ценовий рівень зріс з 18 до 22 грн. Дина має розширений діапазон цін: цього тижня її продавали за 35-55 грн/кг проти 38-50 грн/кг раніше. Вартість винограду знижується п’ятий тиждень підряд – верхня межа скоротилася зі 150 до 130 гривень.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *