В Україні вже незабаром може подорожчати м’ясо . Вартість зросте ближче до кінця сезону.
Про це розповіла провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець “Знай.ua” . Вона зазначила, що з початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9% . Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 грн і 160,48 грн.
При цьому куряча тушка у серпні продавалася по 78,80 грн, філе – 148,27 грн, стегна та гомілки – 100,45 грн та 74,95 грн. При цьому прогноз учених з Інституту аграрної економіки щодо подорожчання м’яса у серпні здійснився. Зокрема, вартість окремих видів свинини теж зросла – ребра, черевна, ошийок, лопатка додали у ціні. У той же час свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими.
Експерт очікує, що у вересні ціни на м’ясо залишаться на рівні серпня . Втім, подорожчання все ж таки відбудеться, вже в жовтні-листопаді ціни підвищаться на 5% . Це пов’язано зі збільшенням виробничих витрат на паливо, електроенергію та корми.