На українському ринку овочів фіксують зниження цін

На українському ринку поступово дешевшає зелень.

3662_kartoplya-photo-194e.jpg (56.11 Kb)

Ціни на овочі в Україні минулого тижня переважно знижувалися. На тлі низького попиту продовжувала дешевшати картопля.

Аналітики проєкту EastFruit зазначили, що найпопулярніший серед українців овоч подешевшав з 16-25 до 15-23 гривень за кілограм.

Попри обмежену пропозицію на ринку, знову почала дешевшати морква. Нижня цінова межа знизилася з 27 до 25 грн/кг. Дешевше, ніж попереднього тижня продавався столовий буряк – нижня цінова межа впала з 18 до 16 грн/кг.

Другий тиждень поспіль стрімко дешевшає томат. Ціни вже знизилися з 70-90 до 65-85 гривень за кілограм. При цьому після тритижневого зростання, почав дешевшати тепличний огірок – нижня цінова межа опустилася зі 110 до 90 грн/кг.

Крім того, зростаюча пропозиція редиски змусила продавців знизити нижню цінову межу з 65 до 50 гривень. Водночас поступово дешевшає зелень. Так, найдешевший кріп віддають по 195 гривень за кілограм, хоча тижнем раніше його продавали по 200. Нижня цінова межа петрушки знизилася з 200 до 180 грн, а салат подешевшав зі 100 до 95 грн/кг.

У фруктовому сегменті після зростання попереднього тижня, ціни на яблуко повернулися на попередній рівень – нижня цінова межа впала з 30 до 25 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *