Ціни на телячий фарш зросли на 13% лише за перші два дні вересня.
Ціни на яловичину в Україні стрімко зростають у перші дні вересня, свідчить статистика “Ринку капіталу”.
Таким чином, ціна на яловичий фарш за два дні зросла на 8,7%. Якщо 1 вересня ціна на цей продукт становила в середньому 230 грн/кг, то 3 вересня вона зросла на 20 грн – до 250 грн/кг.
Аналогічно, гуляш за той самий період додав 20 гривень і тепер коштує в середньому 250 грн/кг (+8,3%). Також зросла ціна на шию (+5,8%, до 275 грн/кг), лопатку (+3,2%, до 325 грн/кг), ребро (+2,9%, до 180 грн/кг), грудинку (+2,3%, до 450 грн/кг) та задню четвертину (+2,8%, до 365 грн/кг).
У свою чергу, вартість вирізки коливається в межах 850-870 гривень за кілограм, що на 2,38% більше, ніж було 1 вересня.
Телятина також стрімко зростає в ціні. Особливо це стосується, знову ж таки, фаршу, ціна якого зросла на 13%. За останні два дні він подорожчав на 30 гривень – з 230 до 260 гривень/кг.
Також зросла ціна на грудинку (+5,9%, до 180 грн/кг), корейку (+3,3%, до 475 грн/кг), лопатку (+4,4%, до 355 грн/кг), вирізку (+2,3%, до 870 грн/кг) та шию (+3,6%, до 290 грн/кг).
Ціни на інші види м'яса – баранину, свинину, індичку, курку тощо – залишаються стабільними щонайменше з 20 серпня.
За даними «Капітал Ринку», наразі свинячу шию можна придбати, в середньому, за 370 грн/кг, лопатку – 220 грн/кг, грудинку – 270 грн/кг, фарш – 170 грн/кг.
Ціна на баранячу лопатку коливається в діапазоні 275-285 грн/кг. Корейка продається за середньою ціною 450 грн/кг.
Індичку можна придбати за 117-275 гривень за кілограм, залежно від виду нарізки. У той час як курка залишається найдоступнішим видом м’яса. Куряче філе є найдорожчим – його ціни в середньому становлять 185 гривень/кг.
У свою чергу, згідно з порталом Міністерства фінансів, ціни на яловичину у серпні зросли приблизно на 14% порівняно з попереднім місяцем. Свинина, за їхніми даними, за той самий період подорожчала в середньому на 5,9%. А ціни на курятину залишилися майже незмінними, збільшившись лише на 0,5%.