Мортенсен розповів про італійський рецепт кальмарів

Рецепт

Готувати цю страву нескладно, а результат – як у доброму ресторані.

Американський актор данського походження Вігго Мортенсен, найвідоміший завдяки ролі Арагорна у кінотрилогії “Володар кілець”, “Капітан Фантастик” та “Зелена книга”, 20 жовтня відзначає свій 67-й рік народження. Він тричі був висунутий на здобуття премії “Оскар”. Також актор відомий тим, що підтримав Україну в період війни.

Вігго Мортенсен цінує добру їжу. Задля ролі у фільмі “Зелена книга” він навіть додав 20 кг ваги. Здебільшого харчувався фастфудом, піцою та іншими висококалорійними стравами. У фільмі також чимало епізодів з трапезами. Практично в кожній локації персонажі щось їдять. Запам’ятовувалися страви під час святкової різдвяної вечері. Пропонували переважно з морських делікатесів. Були, зокрема, і кальмари з начинкою.

Ця страва зацікавила Інформатор і ми пропонуємо рецепт, який, на нашу думку, найкращим чином підкреслює смакові якості цього дару моря. Отже, почнімо готувати.

Фаршировані кальмари

Страва має неперевершений

Страва відрізняється чудовим смаком та ароматом.

Вам знадобиться:

  • кальмари – 8 штук
  • оливкова олія – 4 ст.л.
  • часник – 1 зубчик
  • панірувальні сухарі – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • сир пармезан – 1/2 склянки
  • чорні оливки – 1/4 склянки
  • каперси – 2 ст.л.
  • петрушка – 1/2 пучка
  • сухе біле вино – 1/2 склянки
  • помідори чері – 300 грн
  • морська сіль

Як готувати:

Промийте та обробіть кальмари, щупальця наріжте на частини приблизно по 6 см. Візьміть сковорідку, влийте оливкову олію, розігрійте та додайте очищений і розчавлений часник. Смажте 2-3 хвилини, щоб він віддав свій запах. Додайте цупальця та обсмажте протягом хвилини, не перестаючи помішувати. Заберіть з плити.

Викладіть у миску, додайте панірувальні сухарі, яйця, тертий сир, порізані навпіл оливки, каперси та дрібно нарізану петрушку. Посоліть і добре розмішайте. Ця маса повинна бути трохи вологою, але не надто рідкою. Якщо вона суха, то додайте трохи води.

Візьміть тушки кальмара і заповніть їх цією сумішшю. Зафіксуйте отвір за допомогою зубочистки. На сковорідку влийте оливкову олію і після розігріву викладіть тушки кальмара. Підсмажуйте з кожного боку по 1,5-2 хвилини до набуття матовості. Додайте вино та протушкуйте, поки не зникне алкогольний аромат. Додайте помідори та посоліть, накрийте кришкою і тушкуйте ще 20-25 хвилин. 

Подавайте фаршировані кальмари в гарячому вигляді, прикрасивши помідорами та листочками петрушки.

Рекомендації від Інформатора: начинки для кальмарів можна варіювати, головне – щоб вони мали насичений аромат. Також подавайте їх разом із соусами. Для начинок надайте перевагу рису з зеленню та грибами, або сиру та яйцю. Перед приготуванням кальмарів можна їх замаринувати у суміші оливкової олії з часником, лимонним соком та зеленню.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *