Підкреслюється, що в категорії зелені зміни торкнулися лише зеленої цибулі.

Цінники на овочі та фрукти в Україні знов оновилися. Другий тиждень поспіль стає дешевшою цибуля ріпчаста.
Аналітики проєкту EastFruit зауважили, що максимальна цінова планка овочу зменшилась з 12 до 10 гривень. До того ж, збільшення пропозиції капусти білоголової також змушує продавців знижувати відпускні ціни з 9-17 до 8-12 гривень за кілограм.
Вартість моркви та картоплі стабілізувалися, в підсумку, розкид цін став меншим. Так, цінники на моркву знаходяться в межах 10-12 гривень, а на картоплю – 11-14 грн. Зменшився діапазон цін на огірок з 25-75 до 35-50 грн/кг.
Дорожче, ніж минулого тижня, продавалися кабачок і баклажан – овочі стали коштувати більше з 10-22 до 18-45 грн/кг і з 25-35 до 38-45 грн/кг відповідно.
У категорії зелені піднялася в ціні зелена цибуля – максимальна цінова межа злетіла зі 125 до 200 гривень. Інші позиції залишилися без змін.
Щодо фруктово-ягідного сегмента, то різким зростанням цін виділилася малина – ягода злетіла з 150-220 до 220-420 грн/кг. Цінники на диню також почали рости – з 15-35 до 20-40 грн/кг. Разом з тим раннє яблуко здешевшало – мінімальна цінова межа впала з 25 до 17 гривень, а діапазон цін на виноград скоротився до 70-100 гривень.
