В Україні м’ясо нутрій продають за “космічною” ціною

Прибутковість розведення нутрій може досягати 100%.

2625_1463056725_1431429624_kloppex_ru_myaso_kuski_zelen.jpg (69.26 Kb)

В Україні м’ясо цих гризунів реалізується за 500 гривень за кілограм, аналогічно до вартості оленини чи в півторраза дорожче за телятину. Цю інформацію публікує видання Kurkul.

Підкреслюється, що нутрієве м’ясо має нейтральний смаковий профіль, схожий на свинину або баранину, та класифікується як дієтичний продукт.

У 1980-х роках Україна забезпечувала близько 50% радянського нутріївництва з рентабельністю на рівні 100%. СРСР у цей період контролював 40% глобального виробництва хутра цих тварин. Згодом галузь втратила пріоритетність, поступаючись місце традиційним секторам харчової та хутряної індустрії.

Міжнародні ЗМІ нерідко ідентифікують нутрієве м’ясо як “продукт для малозабезпечених”. Наприклад, під час ДСРСР це м’ясо використовувалось для забезпечення продовольчих потреб населення. У США, особливо в Луїзіані, нутрій десятиліттями відловлювали для кулінарного використання.

Сьогодні нутріївництво в Україні залишається нішевим напрямом із значними резервами для розвитку. Тварини демонструють високу адаптацію, швидке розмноження, міцне здоров’я та інтенсивний набір забійної маси. Вартість їхнього утримання мінімальна через переважне використання рослинних кормів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *