Наразі українські господарства продають якісну цибулю по 10−15 грн/кг, що в середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, основною причиною подорожчання цибулі стало підвищення попиту на неї, проте зростання цін відзначається виключно в сегменті продукції високої якості.
«Якщо ще тижнем раніше стабільний попит мала тільки цибуля високої якості, пропозиція якої була невеликою, зважаючи на бажання фермерів дочекатися вищих цін, то вже сьогодні активно реалізується і менш якісна продукція», — зазначили експерти.
За їхніми підрахунками, наразі якісна ріпчаста цибуля на українському ринку коштує в середньому на 45% дешевше, ніж на початку листопада 2022 року.
«При цьому багато господарств мають намір і далі підвищувати відпускні ціни в даному сегменті, за умови збереження поточних темпів збуту», — додали експерти.