Некастодіальна біржа IDEX створить власну L2-мережу на базі Polygon

Polygon Bridge

Одна з найстаріших децентралізованих Ethereum-бірж – IDEX – розпочала роботу над рішенням другого рівня Xchain. У його основі лежить технологія zkEVM від Polygon.

Тестова мережа вже запущена і працює на інфраструктурі Supernets, яка також дозволяє створювати блокчейни, що кастомізуються, — аппчейни.

Xchain є фінальним елементом, необхідним для конкуренції з централізованими біржами”, – підкреслив співзасновник IDEX Алекс Верн.

За словами розробників, нове L2-рішення покращить користувальницький досвід і знизить транзакційні витрати без шкоди безпеці. Xchain має забезпечити ефективну торгівлю безстроковими свопами на IDEX.

Бета-версія основної мережі zkEVM для масштабування Ethereum розпочала роботу у березні. Першу транзакцію здійснив Віталік Бутерін.

Рішення використовує технологію доказів з нульовим розголошенням (ZK-Rollups), виконуючи офчейн-обчислення у другому рівні для здешевлення та прискорення транзакцій.

zkEVM еквівалентна EVM, тобто підтримує код основної мережі та дозволяє розробникам використовувати чинні інструменти та інфраструктуру.

Нагадаємо, у червні розробники Polygon Labs представили архітектуру наступної ітерації однойменної мережі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *