
Нове підприємство Bakery Food у місті Хуст від липня місяця 2025 року займається виготовленням заморожених хлібобулочних виробів. Ініціатор Олег Міщенко віддав перевагу Закарпатській області перед Львівською, Тернопільською та Івано-Франківською Фото Анастасії Мантач, для Forbes Ukraine
Новий завод Bakery Food у Хусті з липня 2025 року спеціалізується на виробництві замороженої випічки. Засновник Олег Міщенко віддав перевагу Закарпатській області перед Львівською, Тернопільською та Івано-Франківською. Принаймні дві причини спонукали до такого рішення: безпека та місцева адміністрація, яка максимально відкрита до ділових людей та їх підприємницьких ідей. Чи вистачить цього, щоб Закарпаття трансформувалося у нову економічну точку зростання для країни?
Оформіть річну підписку на шість випусків журналу Forbes Ukraine за вартістю трьох номерів. Якщо ви цінуєте якість, повноту та силу справжнього досвіду, дана підписка саме для вас. В період Black Friday діє дисконт -30%: 1259 грн замість 1799 грн.
У липні 2025 року виробник замороженої випічки Bakery Food Investment (BFI) відкрив у Хусті підприємство площею 5500 кв. м вартістю 850 млн грн. Обрали західні регіони, щоб максимально зменшити військові ризики, зазначає власник BFI Олег Міщенко.
BFI, за відомостями Закарпатської ОВА, є однією з 363 компаній, які здійснили передислокацію або розпочали виробничу діяльність на Закарпатті з лютого 2022 року. З початку воєнних дій регіон отримав $1,2 млрд інвестицій: $500 млн – це вже збудовані виробничі потужності, $700 млн – знаходяться на різних етапах будівництва, повідомляє очільник ОВА Мирослав Білецький.




