Після періоду відносної стабільності ціни на моркву в Україні почали стрімко знижуватися.
Причиною стало збільшення пропозиції на тлі активної збору врожаю та слабкого попиту на внутрішньому ринку, повідомляють аналітики EastFruit.
Наразі виробники змушені продавати моркву по 6-13 грн/кг ($0,15-0,32/кг) залежно від якості та обсягу партій, що приблизно на 15% нижче, ніж тиждень тому.
Фермери зазначають, що вже кілька тижнів на ринку спостерігається надлишок продукції, продажі йдуть млявими та невеликими партіями. В результаті середня ціна на моркву в Україні вже на 35% нижча, ніж на початку осені 2024 року.
Виробники не прогнозують швидкого відновлення цін, оскільки пропозиція коренеплодів продовжує зростати.