Кондитерів хотіли налякати кабачками, але ті подали овоч до чаю – рецепт

Пиріг

Приготувати вишуканий десерт нескладно та швидко.

Кабачок – це універсальний та дуже корисний овоч, який містить багато клітковини, вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Він допомагає налагодити травлення, підтримує серцево-судинну систему, посилює імунітет та зміцнює кістяк. Цей продукт також відрізняється низькою калорійністю, оскільки приблизно на 95% міститься з води. Незважаючи на такі позитивні якості, овоч залишається недостатньо оціненим. 

Сезонність кабачків тривала, ними можна насолоджуватися практично все літо. Існує безліч методів готування цього корисного овоча. Його можна смажити на пательні, запекати, додавати до супів або тушкованих страв, пюре та омлетів, готувати оладки або вафлі, консервувати або використовувати для випікання.

Останній спосіб особливо привабливий. Це тому, що десерти з кабачків стають неймовірно ніжними та соковитими, а їхній привкус ледь відчутний. Крім того, вони відмінно комбінуються з горіхами та сушеними фруктами. Підготуємо дуже пахучий пиріг з кабачків та фісташок.

Пиріг з кабачків, фісташок та лайма

Набридли кабачки? Їх можна перетворити у неймовірно смачний десерт 1

Фантастична комбінація кабачків та фісташок.

Необхідні інгредієнти:

Для коржа:

  • кабачки – 200 г
  • оливкова олія – 200 мл
  • фісташкові ядра – 100 г
  • коричневий цукор – 200 г
  • борошно – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • грецький йогурт – 75 г
  • екстракт ванілі – 1 ч.л.
  • цедра та сік двох лаймів

Для масляного крему:

  • вершкове масло – 70 г
  • цукрова пудра – 150 г
  • фісташки подрібнені – 50 г
  • цедра та сік одного лайма

Приготування:

Попередньо розігрійте піч до 180 градусів, підготуйте форму для запікання, застеливши її папером та змастивши. Перебийте фісташкові ядра в блендері, не надто сильно. Пересипте горіхи у велику ємність, додайте коричневий цукор, борошно та лаймову цедру. Перемішайте.

Додайте до змісу оливкову олію, яйця, йогурт, ванільний екстракт та лаймовий сік. Кабачки натріть на крупному терті, видаліть зайву рідину та перекладіть в ємність з іншими компонентами. Ретельно перемішайте до утворення однорідної маси

Перекладіть готове тісто в підготовлену форму та випікайте близько 1 години 15 хвилин. Готовність визначайте за допомогою дерев’яної шпажки. Вона повинна вийти чистою з середини пирога. Залиште паруватися, а тим часом приготуйте крем.

Збийте м’яке масло з цукровою пудрою, потім введіть лаймову цедру та сік поступово, невеликими частинками, аби уникнути згортання маси. Коли пиріг охолоне, розмажте масляний крем поверхнію та присипте подрібненими фісташками. Смачного!

Поради від Інформатора: якщо лаймовий присмак вам не до вподоби, замініть його апельсином – пиріг вийде солодшим. Також можна додати сушені фрукти (курагу чи изюм), а замість масляного крему використати для прикраси меренгу. Це зробить десерт легшим. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *