Як змінилися за тиждень ціни на овочі та фрукти в Україні

Ціни на окремі популярні продукти стрімко знижуються.

2293_1442399.jpg (81.74 Kb)

За минулий тиждень овочеві та фруктові ринки України зафіксували різноспрямовану динаміку. Зокрема, морква продовжує ставати доступнішою.

За даними аналітиків EastFruit, мінімальна ціна на коренеплід знизилась із 11 до 10 гривень. Натомість ціни на буряк поступово зростають – мінімальна ціна збільшилась із 9 до 10 гривень.

Помідори подешевшали: діапазон цін скоротився з 22-50 до 15-30 грн/кг, тоді як солодкий перець став коштувати більше – максимум цін зріс із 45 до 60 грн. Вищу вартість, порівняно з попереднім тижнем, демонстрували пекінська капуста (зростання з 25-30 до 28-45 грн/кг) та цвітна капуста (з 15-50 до 25-65 грн/кг). Броколі, навпаки, здешевшали – з 50-70 до 40-65 грн/кг, а кабачки – із 15-28 до 10-25 грн/кг.

Зелені культури, окрім пера цибулі (ціни без змін), подешевшали. Наприклад, кріп на опті коштує на 75-20 грн менше (100-200 грн/кг замість 175-220 грн/кг), а салат – на 10-10 грн дешевше (30-75 грн/кг проти 40-85 грн/кг).

Фрукти та ягоди також показали мінливу тенденцію. Ожина здешевшала – максимальна ціна зменшилась із 300 до 220 грн/кг, проте лохина подорожчала до 170-240 грн/кг (раніше 140-200 грн/кг). Ранні груші подалися у ціні: діапазон скоротився з 30-150 до 20-50 грн/кг. Виноград, як і раніше, знижується у вартості: зараз 50-150 грн/кг проти 80-140 грн/кг тиждень тому.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *