Яка нинішня ситуація на ринку овочів та фруктів в Україні

Зазначається, що деякі популярні позиції подорожчали.

2293_1442399.jpg (81.74 Kb)

Минулого тижня в Україні ціни на овочі “борщового кошика” переважно знижувалися. Після двотижневого зростання цін почав дешевшати огірок.

Аналітики проєкту EastFruit зазначили, що оптові ціни на улюблений салатний овоч українців знизилися з 30-50 до 22-45 гривень за кілограм. При цьому дорожче, ніж попереднього тижня, помідор – нижня цінова межа піднялася з 15 до 22 грн.

До того ж зниження пропозиції дало можливість фермерам підняти ціни на броколі з 30-60 до 50-70 грн/кг і пекінську капусту – з 20-25 до 25-30 грн/кг. Зросла вартість кабачків з 10-25 до 15-28 грн/кг і баклажанів – з 15-25 до 20-30 грн/кг. Цукрова кукурудза продовжує дешевшати – ціни знизилися з 8-20 до 5-12 гривень за штуку.

Розширився діапазон цін на часник. Минулого тижня його продавали по 60-150 грн/кг, хоча тижнем раніше ціни були в коридорі 80-140 грн/кг. Також подорожчала зелень. Зокрема, зелена цибуля підскочила з 60-155 до 100-205 грн/кг, нижня цінова межа петрушки піднялася з 50 до 80 грн, а салату – з 30 до 40 грн.

Ціни у фруктово-ягідному сегменті також змінилися різноспрямовано. Подорожчали малина з 160-200 до 180-280 грн/кг і лохина – з 125-180 до 140-200 грнгкг. Продовжують дешевшати кісточкові фрукти. Вкотре знизилися ціни на раннє яблуко з 50-60 до 25-45 грн/кг. Водночас яблуко популярних сортів дорожчає і перетворюється на преміум-фрукт – ціни на нього підскочили з 30-90 до 35-100 грн/кг.

Ціни на кавун, що зросли попереднього тижня, знову почали знижуватися – верхня цінова межа впала з 20 до 18 грн, а диня істотно подорожчала – верхня цінова межа піднялася з 50 до 55 грн. Пропозиція винограду продовжує зростати, в результаті продавці були змушені вкотре опустити ціни з 120-150 до 80-140 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *