Дефіцит робочих кадрів у Росії досяг історичного максимуму

За інформацією центробанку країни-агресорки РФ, нестача робітників на підприємствах досягла історичного максимуму на тлі залучення російських чоловіків до розв’язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Головні тези:

  • Дефіцит робочих кадрів у Росії досяг історичного максимуму і став потенційною загрозою для економіки країни.
  • Підприємства шукають виходи, щоб поповнити робочу силу: збільшують зарплатню, влаштовують працю за сумісництвом та привертають сторонніх працівників.
  • Рекордна нестача працівників може призвести до збільшення цін та зниження інвестиційної активності в Росії.
  • Триваючий дефіцит людей на підприємствах може призвести до скорочення виробництва та інших негативних наслідків для економіки.
  • Робочі кадри стануть ключовим чинником успішної стратегії економічного розвитку Росії і ситуацію слід уважно моніторити та шукати збалансовані рішення.

Що відомо про історичний рекорд з дефіциту робочих кадрів у Росії

Зазначається, що з 13,3 тис компаній, які брали участь в моніторингу, найбільша нестача робітників спостерігалась на підприємствах з обробки та виробництва продукції інвестиційного та споживчого призначення.

Підприємство в РФ

Підкреслюється, що підприємства намагаються вирішити проблему, збільшуючи робочий графік для діючих працівників, збільшують зарплатню та запроваджують додаткові виплати за роботу за сумісництвом, залучають працівників сторонніх організацій за договорами підряду, а також модернізують та купують нове обладнання.

Чим загрожуватиме країні-агресорці безпрецедентний дефіцит працівників на підприємствах

Однак завантаження потужностей у третьому кварталі було близьким до максимальних рівнів — 80,4% (попередній рекорд був наприкінці 2023 року — 80,7%).

Окрім цього підприємства, що планують збільшувати попит на власну продукцію і обсяги виробництва, готуються збільшити ціни.

Однак ці тенденції потребують більшої кількості працівників, яких шукати все важче. 

Дефіцит людей на підприємствах продовжить транслюватися в зростання зарплат і цін, поки дозволятимуть прибутки (вони ще високі). Але цей фактор вже зараз гальмує інвестиційну активність, і в якийсь момент компанії можуть почати скорочувати виробництво (поки цього не відбувається), бо не зможуть підтримувати його кількістю співробітників

Источник: online.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *